Nyheter | Bidra till historien

Hur påverkas din vardag av Corona?

Inställda föreningsmöten, stopp mot besök på boenden och uppmaning att hålla sig inomhus. Många seniorers liv påverkas av rekommendationerna. Nu vill Nordiska Museet ta del av människors upplevelser.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2020-03-18

För få svenskar passerar den nuvarande pandemin obemärkt. Inplanerade resor, fester, mässor och konserter får skjutas på framtiden. Vardagens sociala möten byts i bästa fall mot telefonsamtal. I värsta fall mot social isolering.

Nya direktiv kommer varje dag. Det gäller att sålla bland informationen, försöka förhålla sig lugn inför det som händer. Hjälpa till om man kan, ta emot hjälp om man behöver. Alla de erfarenheter vi skaffar oss nu kommer att vara intressanta i framtiden. Inte minst för historieforskarna.

Historia skrivs hela tiden

– Ett museum är alltid i rörelse. Framtidens historia skrivs ju hela tiden, och det är självklart för oss att hela tiden dokumentera viktiga skeden i samhället, säger Sanne Houby-Nielsen, styresman på Nordiska museet.

Alla är välkomna att bidra

Museet efterlyser vardagsberättelser från hur tillvaron ter sig under pandemin. Och man vill gärna ha material både från den som tycker det går att leva på som vanligt, och från den som påverkas mycket av coronaviruset och de nya förhållningsreglerna.

Bidragen ska skickas in digitalt och kommer att hamna i museets samlingar som stöd för framtida forskning.

Här kan du läsa mer om insamlingen och lämna ditt bidrag: 

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2020-03-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas