Karin Sjöblom är Årets Sparprofil
SPF-medlemmen Karin Sjöblom är en fena på att investera i aktier.
Nyheter | årets sparprofil

Karin Sjöblom är Årets Sparprofil

Som 87-åring gav Karin Sjöblom ut boken Spara med glädje. Nu har hon utsetts till Årets Sparprofil av tidningen Affärsvärlden.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-12-10

– Det är redan utlovat i en tidning är hemma i Växjö att det blir ett party i min trädgård i sommar om jag vinner. Så det får bli så. De skrev att det skulle bli snittar om jag vann, så då får jag väl fixa det då. Det får bli lite party, säger Karin Sjöblom, som även är medlem i SPF Seniorerna, till Affärsvärlden.

Senioren skrev i oktober om Karin Sjöblom och hennes intresse för aktier. Du kan läsa den texten här.

Efter att ha varit textil- och matematiklärare i 43 år har hon efter pensioneringen delvis fortsatt att undervisa och bedriver studiecirklar inom Vuxenskolan i Växjö där hon lär ut hur man gör för att komma igång med aktier. Hon har även haft uppdrag för Aktiespararna och nominerades till priset Årets Sparprofil, som Affärsvärlden ger ut tillsammans med Lannebo Fonder.

Hon gick till final där hon var en av fem kandidater som Affärsvärldens läsare fick rösta på och tog alltså hem segern.

Donerar prissumman till Läkare utan gränser

– Jag är pedagog i grunden och älskar att se att folk förstår vad jag säger. Det är oerhört roligt. Sen så tycker jag att alla människor ska ta hand om sin egen ekonomi, man ska inte tro att samhället löser allt, säger Karin Sjöblom till Affärsvärlden och fortsätter:

– Jag lär ut att spara på ett klokt sätt. Jag lär inte ut att man ska köpa obegripliga medicinaktier som ingen vad det blir av. Jag lär ut att ha en stabil portfölj från olika branscher. Något jag brunnit för de senaste åren är hållbarhet. Jag tycker det är väldigt viktigt – jag skulle inte kunna tänka mig att köpa ett bettingbolag och se hur människor förlorar en massa pengar. Jag vill inte tjäna pengar på andras misär. Det tycker jag är viktigt.

Prissumman är 25 000 kronor att donera till valfri organisation och Karin Sjöblom har valt att Läkare utan gränser ska få pengarna.

Juryns motivering till finalplatsen:

Aktiespararnas Grand Old Lady visar att börsinvesteringar varken är en materialsport eller en spurtstrid. Förnuft plus tålamod ger framgång, vare sig du är 87 år ung eller 20 år gammal. Det är Karin Sjöbloms budskap till de tusentals sparare som inspirerats av hennes folkbildande gärning. 2021 är hon extra aktuell med nya boken Spara med glädje!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Hagberg
Publicerad 2021-12-10

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas