Kommun vill anställa egna läkare – skriver till regeringen
Nyheter
Foto: Colourbox

Kommun vill anställa egna läkare – skriver till regeringen

Kommuner får inte anställa läkare inom hemvården och äldreomsorgen. Nu vill Växjö kommun bli först med det och skriver till regeringen för att få bli pilotkommun.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-10-06

– För att förbättra kvalitén på vår verksamhet för Växjöbornas bästa vill vi kunna anställa egna läkare för att möta den utveckling som sker, där alltmer av vården ska ske närmare patienten. Vården inom den kommunala verksamheten har idag god kvalitet, men för att stärka äldreomsorgen och göra det ännu bättre hade läkarinsatsen även behövt finnas inom vår verksamhet, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Vill utveckla den nära vården

Så nu vill kommunstyrelsen i Växjö att kommunchefen Monica Skagne skriver till regeringen om att få bli pilotkommun för att kunna anställa egna läkare.

Växjö kommun vill med egna läkare kunna utveckla den nära vården för de äldre. Nu är många äldre som bor på kommunens särskilda boenden i behov av omfattande medicinering samtidigt som de har svårt att ta sig till vårdcentral för läkarundersökningar.

Med egna läkare hoppas kommunen att sårbarheten ska minska samt att läkarbesöken direkt på särskilda boenden och i hemmen kan öka.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-10-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas