Kungen bjuder in till gudstjänst för att hedra offren för pandemin
Nyheter | minnesgudstjänst

Kungen bjuder in till gudstjänst för att hedra offren för pandemin

Kungafamiljen bjuder in till en minnesgudstjänst 11 mars för att hedra offren för coronapandemin. Gudstjänsten sänds direkt i tv, skriver tidningen Dagen.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-03-07
Hovpastor Michael Bjerkhagen. Foto: Erik Lundström, Kungl. Hovförsamlingen

Enligt hovpastor Michael Bjerkhagen är det kungen själv som har kommit med förslaget att ha en minnesgudstjänst för att hedra offren för pandemin. Just på torsdag 11 mars är det ett år sedan det första dödsfallet i covid-19 registrerades i Sverige.

Kungen och hans familj känner starkt med alla som är drabbade och vill med gudstjänsten uttrycka sitt deltagande”, säger Michael Bjerkhagen till Dagen.

Gudstjänsten sänds från Drottningholms slottskyrka och leds av överhovpredikant Johan Dalman som också kommer med en kortare betraktelse.

”Bjuder in hela det svenska folket”

– Jag tror att överhovpredikanten kommer att försöka fånga de olika tankar som kan finnas inom oss alla i landet av medkänsla med de som har drabbats, viljan att samla oss alla, oavsett tro och lägga detta i Guds hand. Men också att vi i gudstjänsten får be om läkande och helande så att vi som individer och som folk orkar gå vidare, säger Michael Bjerkhagen till Dagen.

Michael Bjerkhagen kommer att assistera Johan Dalman och enligt restriktionerna får max åtta personer delta i gudstjänster.

– Det här är kungafamiljens gudstjänst och vi kommer strikt att hålla på restriktionerna. Men kungafamiljen bjuder alltså in hela det svenska folket att delta i gudstjänsten via tv:n, säger Michael Bjerkhagen till Dagen.

Minnesgudstjänsten från Drottningholms slottskyrka sänds i SVT 11 mars kl 18.45.

 

 

 

 

Jan Hagberg
Publicerad 2021-03-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas