Nyheter

Minister ”har förståelse” för SPFs kritik

Finansmarknadsminister Peter Norman (M) utesluter inte att frågan om skadeverkningarna av ett kontantlöst samhälle måste analyseras djupare.

Publicerad 2013-06-13

Det är i ett brevsvar till SPFs förbundsordförande Karl Erik Olsson som ministern tycks öppna dörren på glänt. Frågorna är viktiga och ”jag har förståelse för problematiken”, försäkrar han.

”Som du skriver i ditt brev har vissa banker valt att dra ner på kontanthanteringen över disk. Jag vill i detta sammanhang betona vikten av att som konsument och intresseorganisation använda sin konsumentmakt till att påverka.” skriver Peter Norman, och fortsätter:

”Marknaden och dess aktörer bör ges en chans att tillsammans lösa de problem som en minskad kontanthantering leder till. Jag följer noga utvecklingen på området och utesluter inte att frågan kan behövas analyseras ytterligare framöver.”

Frågor utan svar
Det var i mars som Karl Erik Olsson på förbundsstyrelsens uppdrag sände ett brev till regeringen och finansmarknadsministern. Bland annat ville SPF veta hur regeringen tänker gå vidare när det gäller kontanthanteringen i samhället.

Förbundet ville dessutom få veta vilken tidplan som gäller för den utredning som är på gång.

Dessa frågor förbigås helt i finansmarknadsministerns svarsbrev till SPF.

Måste trycka på
Brevet, som är daterat 12 april, diskuterades av SPFs förbundsstyrelse på sammanträdet i Hässleholm i förra månaden. Bland annat konstaterade man att fortsatta påtryckningar uppenbarligen är nödvändiga.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas