Pensionärerna i möte med Reinfeldt och Löfven
Nyheter | Toppmöte
Christina Rogestam.

Pensionärerna i möte med Reinfeldt och Löfven

Torsdagens möte med statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och onsdagens möte med Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har varit positiva. Det säger SPFs ordförande Christina Rogestam.

Publicerad 2014-06-26

Landets fem pensionärsorganisationer har krävt att få träffa de båda statsministerkandidaterna, vilket nu också har skett.

– Det är bra att båda har tagit sig tid att ta emot oss, det är ett tydligt tecken på att det finns ett ökat intresse att lyssna på pensionärsorganisationerna och dess medlemmar, säger Christina Rogestam i en presskommentar.

Den nya SPF-ledaren betonar att ”det är positivt att det finns en medvetenhet hos både Reinfeldt och Löfven om behovet att förbättra den ekonomiska situationen för de äldre som har det allra svårast”.

– Vi har gjort pensionärernas ståndpunkter tydliga vad gäller pensionärsskatten och pensionssystemet. Jag uppfattar att det från politiskt håll kommer signaler om att pensionssystemets utformning inte är hugget i sten och att det finns en öppenhet för diskussion kring bromsens negativa effekter på pensionerna, säger Christina Rogestam.

I kommentarer på pensionärsorganisationernas hemsidor framgår att man ser positivt på att mötena har ägt rum, men att sakfrågorna kräver fortsatt hårt arbete för att få fram de nödvändiga politiska besluten: lika skatt på lön och pension och en finansiell förstärkning av pensionssystemet så att inte bromsen slår till.

– Vad gäller pensionärsskatten kommer vi i SPF inte att ge oss förrän den är helt avskaffad, säger Christina Rogestam.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas