SPF kräver möte med Magdalena Andersson
Nyheter
Foto Colourbox / Socialdemokraterna

SPF kräver möte med Magdalena Andersson

SPF reagerar starkt på beskedet från Socialdemokraterna att inte utjämna skattegapet mellan löntagare och pensionärer. – Det är en kalldusch för våra medlemmar, säger SPFs ordförande Karl Erik Olsson.

Publicerad 2014-01-22

Som veteranen.se tidigare har rapporterat så flaggar Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson för att statens finanser inte tål en skattesänkning för pensionärerna som skulle utjämna det skattegap som skapats av den borgerliga regeringens fem jobbskatteavdrag.

– Det är märkligt att Socialdemokraterna accepterar regeringens femte jobbskatteavdrag och samtidigt säger nej till pensionärerna, säger Karl Erik Olsson i ett uttalande.

– Jag anser att Socialdemokraterna gömmer sig bakom en prognos om statsfinansernas utveckling. Partiet gör en politisk prioritering – och precis som alliansregeringen väljer man att prioritera ett femte jobbskatteavdrag framför löftet om att börja rulla tillbaka den orättfärdiga pensionärsskatten, säger Karl Erik Olsson.

SPFs ordförande beklagar att Socialdemokraterna ”sviker sin principiella att inkomst och lön ska beskattas lika”.

Nu vill SPF-ledningen möta Magdalena Andersson öga mot öga.

– Vi vill gärna träffa Magdalena Andersson för att diskutera om det inte är möjligt för Socialdemokraterna att ta ett initiativ till att få en rättvis beskattning mellan pensionärer och löntagare, säger Karl Erik Olsson.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas