Polisen varnar för nya bedrägerier mot äldre
Foto: Getty Images
Nyheter | bedrägerier

Polisen varnar för nya bedrägerier mot äldre

Bedrägeriförsöken mot äldre fortsätter. Så sent som i lördags greps två personer efter att ha trängt sig in hos en 80-årig kvinna och nu varnar polisen i södra Sverige för bedragare som utger sig för att komma från exempelvis hemtjänsten eller polisen.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-10-18

– Man använder olika ursäkter för att försöka ta sig in i bostäderna, det kan till exempel vara att man uppger att man kommer från hemtjänsten, det kan också vara att man utger sig för att komma från polisen, alltså olika ursäkter bara för att ta sig in och tillgripa gods, säger Evelina Olsson, presstalesperson Polisregion Syd till TV4.

Nu varnar Polisregion Syd för en brottsvåg av olika bedrägerier och rån som riktar sig mot äldre. Polisen uppger att rånare som angriper äldre i deras bostäder oftast lyckas fullborda sina brott och äldre och anhöriga uppmanas att vara mycket försiktiga.

– Lita inte på den som kontaktar dig även om personen har väldigt personliga uppgifter om dig. Det är tyvärr väldigt lätt att hitta information på nätet. Det rör sig om minst två-tre ärenden per dygn i hela regionen som sträcker sig från Malmö upp till Västervik så det här är vanligt förekommande, säger Evelina Olsson, presstalesperson till TV4.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-10-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas