Seniorvänligt i Munkedal
Nyheter
Foto: Joachim Nywall

Seniorvänligt i Munkedal

Hemtjänsten var utslagsgivande när SPF korade Årets seniorvänliga kommun 2013. Munkedal har den bästa, ansåg juryn.

Publicerad 2014-03-26

I Munkedal, en liten kommun mellan Göteborg och Strömstad, lagar hemtjänstpersonalen mat hemma hos seniorerna, och man strävar efter att det ska vara samma personer som kommer och hjälper till varje dag.

– Det finns en politisk vilja, visionära chefer och ett stort engagemang hos personalen. Det finns ett driv i hela organisationen, och vi vågar se nytt även om vi har begränsade resurser, säger Maria Länström, utredningssekreterare vid omsorgsförvaltningen.

I kommunen bor en hög andel äldre människor som behöver hjälp i vardagen. Man satsar på omsorgspersonalens utbildning. De som saknar formell utbildning får studera vidare på Komvux. Och samtliga enhetschefer och biståndsbedömare i kommunen har genomgått en särskild utbildning i värdegrund.

Samarbetet mellan pensionärsföreningarna och Munkedals kommun fungerar så pass bra att SPF Svarteborg nominerade Munkedals kommun till Årets seniorvänliga kommun, och kommunen utsågs alltså till segrare.

Text: Peter Söderlund
peter.soderlund@veteranen.se

Foto: Joachim Nywall

Läs ett längre reportage från Munkedal i nr 3 av Veteranen som kommer i början av april.

 

Motivering

Munkedal: Bästa hemtjänsten
Personalens höga utbildningsnivå kompletteras med kontinuerlig fortbildning i adekvata ämnen och med satsning på utveckling av välfärdsteknologi. God och näringsriktig mat kan lagas hemma gemensamt med andra. Hemtjänsten i Munkedal belönas med toppbetyg av användarna.

SENIORVÄNLIG KOMMUN
För femte året i rad utser SPF Årets seniorvänliga kommun. Syftet är att lyfta fram goda exempel på kommuner som är bra att åldras i. Denna gång var temat hemtjänsten. Fyra kommuner nominerades: Hallstahammar, Hylte, Munkedal och Nacka.

Dölj faktaruta
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas