Sofia är Årets Junior
Hon har gjort oss starkare och friskare. Foto: Samuel Pettersson
Nyheter | årets junior

Sofia är Årets Junior

Sofia Åhman är Årets Junior 2021. Framröstad av Seniorens läsare. Hon vann stort – kanske inte är så förvånande med tanke på hur otroligt populär hon blivit med Hemmagympa med Sofia.

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2022-05-17

Grattis Sofia!
– Tack så mycket, det är verkligen roligt! Det känns extra hedrande när det är läsarna som har röstat och inte någon jury som utsett vinnaren.
Det är många som gillar dig och som har kommit igång att röra på sig tack vare dig. Hur gör du för att få så många att vilja träna?
– Jag hoppas att det är för att jag själv tycker att det är så roligt och att det märks. Det är inte så polerat och perfekt allting. Jag står hemma och gör övningar. Det är enkelt och roligt. Passen är bara 20 minuter så säkert tänker många att ”det är inte så farligt, det klarar jag”. Sedan gör jag också varianter på övningarna så att alla kan vara med.
Känns det annorlunda nu, när det är så många som följer dig, jämfört med i början?
– Jo, lite. De första avsnitten hade jag ju ingen aning om ifall någon ens gillade det eller tittade. Men nu vet jag att de står där i sina vardagsrum och kör tillsammans med mig.
Du har också varit med på flera av Seniorens hälsoresor och tränat med deltagarna där. Hur har det varit?
– Fantastiskt roligt! Man träffar så mycket härligt folk. Och jag lär mig genom dem. Jag ser vilka övningar som kanske är lite svåra eller där det är lätt att göra fel. Det är väldigt bra att få träna tillsammans.
Händer det att du själv ibland inte har lust att träna…
– Varje vecka! När man kommer hem från jobbet och lägger sig i soffan och den känns som ett dike. Man orkar inte. Men jag vet att det svåraste är att börja så jag försöker lura mig själv lite. Tänka att jag bara ska ta en liten runda, sen när jag väl är ute känns det skönt.

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2022-05-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas