Vem blir Årets Junior?
Nyheter | rösta på årets junior 2021

Vem blir Årets Junior?

Senioren utser också Årets Junior! Någon som själv inte hunnit bli senior, men som ändå gjort något viktigt för att motverka ålderismen i samhället under 2021. Vem tycker du ska vinna?

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-03-07


HÅKAN JÖNSON

Professor i socialt arbete vid Lunds universitet som forskar på åldrande och äldreomsorg och har genomfört ett flertal studier om ålderism.
Han är inte den som drar sig för att ta plats och säga ifrån i debatten. Han är också den som alltid upptäcker slentrianålderism. Nyligen klev han fram för äldres rätt att inte behöva möta ovaccinerad personal på äldreboenden. Dessutom är han expert på seniororganisationer och har många bra idéer om hur de kan bli tuffare. En inspiratör på minst sagt kunnig grund!


SOFIA ÅHMAN

Idrottsläraren från Umeå som nästan över en natt blev hela Sveriges personliga tränare!
Det började med att SVT behövde fylla en lucka på 20 minuter med ”corona-anpassad tv” 2020. Vad kunde folket tänkas vilja se? Kanske lite träning? Sofia fick frågan om hon ville hitta på något och det ville hon. Snart var Hemmagympa med Sofia mångas livlina under isoleringen. Många hörde av sig till SVT och vädjade om att programmet skulle fortsätta. Vilket det också gjorde under 2021.


JOHN MELLKVIST

PR-konsulten och framtidsspanaren John Mellkvist är inte ens 50 år fyllda. Ändå finns det en fråga som engagerar honom mer än någon annan – ålderismen.
Han har på kort tid blivit en stark röst i åldersfrågor, inte minst genom boken Välj din ålder. Han deltar i konferenser, tv-debatter, skriver krönikor – oavbrutet argumenterandes för hur det är helt avgörande inför framtiden att vi ser mer positivt på ålder. 2018 utsåg regeringen honom till ambassadör för Delegationen för senior arbetskraft.

Vinn lotter!

Skriv namnet på den du vill utse till Årets Senior/Årets Junior på ett vykort och skicka till Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm. Uppge ditt namn, adress och telefonnummer och märk kortet Årets Senior/Junior. Eller mejla till rosta@senioren.se Senast den 15 mars vill vi ha din röst. En av er som röstar vinner 10 Sverigelotter.

Dölj faktaruta
Läs också
Tidningen Senioren
Publicerad 2022-03-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas