Vem av dessa vill du ska bli Årets Senior 2021?
Nyheter | rösta på årets senior 2021

Vem av dessa vill du ska bli Årets Senior 2021?

Nu har det blivit dags att rösta fram Årets Senior! Utmärkelsen ska gå till någon som medverkat till att förändra bilden av seniorer eller varit en bra förebild under förra året. Vem tycker du ska vinna? Rösta senast den 15 mars.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-03-07


JANNE JOSEFSSON
Den granskande journalisten som inte ger sig förrän han får fram sanningen. Förra året gjorde han tv-
serien Från Hisingen till Casablanca där han åkte på en existentiell resa med taxichauffören Mohammad Lamari, som hade en pension på 7 000 kr och måste fortsätta jobba. Detta, och mycket annat som gäller för äldre idag, vill Janne belysa. Han skriver också krönikor i DN där han ofta tar upp situationen för de sköraste äldre och den ”förfärliga människosyn” den vittnar om.


BI PURANEN

Hon är docent och generalsekreterare i det världsomspännande nätverket World Values survey, som studerar värderingar och deras inverkan på det sociala och politiska livet.
”Det skiljer sig mycket hur man värderar äldre i olika samhällen och här hos oss ser det ut så att 25 procent av befolkningen har ett alldeles för litet inflytande. Det skadar vårt samhälle i grunden och är inte sunt i en demokrati, en insikt som börjar bli alltmer tydlig,” enligt Bi.


BJÖRN ULVAEUS

Han beskriver sig själv och övriga medlemmar i ABBA som ”ett gäng glada pensionärer”. Men den kreativa kraften är starkare än någonsin! 2021 kom det världen väntat på – ett nytt album. Voyage gjorde stor succé och i vår blir det show i London med digitala ”abbatarer” på scen!
Vid sidan av artistlivet är Björn en skicklig entreprenör. Hotell i Västervik, förvärv av podd-bolaget Perfect Day och så bokförlaget Fri Tanke som han grundat och där han också publicerar tankeväckande texter.


MALENA IVARSSON

Hon har under hela sin karriär pratat om sex och samlevnad på ett avdramatiserat och naturligt sätt.
Många är de som hör av sig till henne om relations- och samlevnadsfrågor och Malena har alltid ett genomtänkt svar att komma med.
Hon har också med kraft slagit hål på myten att längtan efter lust och kärlek skulle avta med åren. Att bli äldre ser hon bara som en möjlighet för relationslivet. Malena är föruom författare och sexolog även socionom.

Vinn lotter!

Skriv namnet på den du vill utse till Årets Senior/Årets Junior på ett vykort och skicka till Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm. Uppge ditt namn, adress och telefonnummer och märk kortet Årets Senior/Junior. Eller mejla till rosta@senioren.se Senast den 15 mars vill vi ha din röst. En av er som röstar vinner 10 Sverigelotter.

Dölj faktaruta

 

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-03-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas