Nyheter

SPF på plats under Äldreriksdagen

SPF finns med under årets upplaga av Äldreriksdagen. Under två dagar möts 700 politiker, seniorer och yrkesmänniskor i Älvsjömässan i Stockholm.

Publicerad 2014-03-25

Ett huvudspår i år blir att diskutera den utmaning det innebär att vi blir allt äldre och fler och hur Sverige ska tackla det.

Socialminister Göran Hägglund (KD) och äldreminister Maria Larsson (KD) kommer att framträda, liksom bland andra Jane Lindell-Ljunggren, känd från TV-serien ”Sveriges bästa äldreboende”, och nominerad i Veteranens tävling ”Årets senior 2013”.

Årets Äldreriksdag – den tionde – delas i år av Socialdepartementet som arrangerar tisdagen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som ansvarar för onsdagens program.

Då kommer SPF att vara på plats i samband med ett av seminarierna. Förbundets talesperson i vård- och omsorgsfrågor Gösta Bucht deltar i en diskussion om möjliga vägar för att öka människors delaktighet i vård och omsorg.

Lars Stenbäck, känd SPF-profil från Jönköping, deltar också i seminariet, i egenskap av senior coach för projektet Passion för livet.

Konferensen har fått namnet ”Att göra skillnad för sjuka äldre”.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Häng med på twitter

@veteranentwit kan du följa vår rapportering från tisdagens konferens.

Följ hela twitterflödet från konferensen via #aldre2014

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas