SPF Seniorerna tjuvstartar valrörelsen
Nyheter | Utspel
Eva Eriksson Foto: Tomas Södergren

SPF Seniorerna tjuvstartar valrörelsen

Om ett år det riksdagsval. SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson påminner om det i ett av sina första utspel sedan hon valdes till ny förbundsordförande på kongressen i juni.

Jan Arleij
Publicerad 2017-08-16

– Tro inte att vi seniorer kommer att rösta som vi alltid gjort. Det är många av oss som tidigare stått på barrikaderna för att få igenom förändringar, vi är beredda att göra det igen, skriver Eva Eriksson på SVT Opinion.

Det finns en rad olika sakfrågor som både engagerar och oroar SPF Seniorernas medlemmar och ”som vi kommer att bedöma partierna efter”, lovar Eva Eriksson.

Nonchalerar pensionärer

Debattartikeln publicerades 12 juli, nästan exakt en månad efter SPF Seniorernas kongress, och några dagar efter politikerveckan i Almedalen.

– Under Almedalen nonchalerades äldrefrågorna i partiledartalen, med ett undantag – Kristdemokraterna. Det är ett klart underbetyg till övriga sju partier, skriver Eva Eriksson som också talar om ett ”tomrum” i svensk politik.

– Det eller de partier som kan fylla tomrummet i svensk äldrepolitik och leverera konkreta förslag har god chans att få våra röster. Partiernas nonchalans inför landets pensionärer måste upphöra.

Vad vill partierna?

SPF Seniorernas ordförande listar i artikeln en för SPF Seniorernas medlemmar lång rad problem – bland annat att pensionerna halkar efter och att många äldre nekas plats på särskilt boende – och riktar frågan till partierna: vad vill ni egentligen åstadkomma?

Jan Arleij
Publicerad 2017-08-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas