SPF Seniorernas ordförande: Mycket efterlängtat besked
Eva Eriksson. Foto: Tomas Södergren
Nyheter

SPF Seniorernas ordförande: Mycket efterlängtat besked

"Jag gläds med de många människor som bor på särskilda boenden och deras anhöriga och vänner. Det är ett mycket efterlängtat besked" Det säger SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i en kommentar till regeringens besked att stoppa besöksförbudet på landets äldreboenden.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-09-15

– Min bestämda mening är att vad som än sker framöver med smittspridningen så kan ett generellt besöksförbud inte åter komma på tal. Vi måste sätta människors hälsa, livskvalitet och behov av sociala kontakter högst på prioriteringslistan.

Eva Eriksson är kritisk till att dagens besked har dröjt så länge.

– Det borde ha prioriterats tidigare att i alla fall luckra upp besöksförbudet för närmast anhöriga. Det har sedan en tid funnits både utrustning och medel för att genomföra tillräckligt säkra besök även inomhus. Besöksförbudet i sig skulle snart blivit ett nästan lika stort hot mot äldres hälsa som covid-19. För lite hänsyn har tagits till behoven av närhet, pratstunder och kärlek.

SPF Seniorerna förutsätter att det nu blir tydliga och lika villkor över hela landet.

– Det är mycket viktigt att alla som berörs av detta nu tar sitt ansvar och följer Socialstyrelsens föreskrifter och övriga rekommendationer. Faran är inte över än, säger Eva Eriksson.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-09-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas