Nyheter

SVT tvingar bort alla som fyller 67

Mångfalden är beroende av fler seniorer i rutan. Men det är timvikariat och osäkra inhopp som väntar Claes Elfsberg om han vill fortsätta på SVT efter 67. – Varför åldersdiskriminerar SVT? undrar en tittare.

Publicerad 2013-12-02

Nyhetsankaret Claes Elfsberg har fyllt 65. I Aftonbladet berättar han att han gärna fortsätter jobba många år till, men att ålderspolicyn på SVT sätter stopp för det.

– Jag är inte den som är lagd åt det bittra hållet. Men jag kan säga så mycket som att jag hade varit betydligt gladare om jag hade fått beskedet att få fortsätta, säger han till Aftonbladet.

Tittarna är dock missnöjda med SVTs policy. Nära åtta av tio som svarat på Aftonbladets enkät vill ha honom kvar.
– Varför åldersdiskriminerar SVT? undrar en tittare som reaktion på Aftonbaldets rapportering.
– Jag gillar de äldre nyhetsuppläsarna, säger en annan.

Vill Claes Elfsberg ändå hänga sig kvar på SVT efter 67-årsdagen så är det möjligt, dock inte som fast anställd. Däremot har han möjlighet att få korta inhopp och timvikariat.

– Vi har många korttidsvikarier och inhoppare som är över 67 år. Däremot avslutar vi alla fastanställningar, säger Olov Carlsson, divisionschef på SVT

En tevepersonlighet som valt att fortsätta även efter att han passerat SVTs åldersgräns är Arne Weise. Som 83-åring är han tillbaka som julvärd, men nu på webben åt ett spelbolag.

– Jag är frilans och 83 år jag kan göra precis vad jag vill. Nu låter jag lite skrytsam, men jag vet att människor saknar mig på julafton. Det här är mitt sätt att önska god jul till svenska folket, säger han till Sportbladet.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas