De kräver fler äldre i rutan
Nyheter | Räknas alla?
Foto: Colourbox

De kräver fler äldre i rutan

Tevetittarna blir äldre, men det märks inte i utbudet. Det vill tio kända profiler ändra på.

Publicerad 2015-11-16

”Ska vi sända en hel serie om blöjor?” Det blev reaktionen när en grupp kända seniorer med bakgrund i tevevärlden satte ihop ett program där det pratades om demens. Det skriver Bo Holmström, Siewert Öholm, Annika Hagström, Pia Brandelius, Håkan Nilsson, Ken Olofsson, Ann Lindgren, Lennart Winblad, Tönu Nilsson och Malena Ivarssonde i en debattartikel i Aftonbladet.

Som en motreaktion mot bristande utbud för seniorer satte sig teveprofilerna och skissade på programförslag. Men trots finansiärer och många potentiella annonsörer var intresset lågt. SVT tackade nej med hänvsining till att de prioriterar unga vuxna och små- och skolbarnsföräldrar, eftersom de äldre ändå redan tittar. TV4 efterlyste å sin sida ”nåt roligare”.

”Så vi gick tillbaka till SVT – och fick följande svar: Nej tack. Vi prioriterar unga vuxna, småbarnsföräldrar och skolbarnsföräldrar. Pensionärerna har vi ändå!” skriver profilerna i debattartikeln.

Tittarna har rätt att ställa krav på innehållet, skriver debattörerna. Både SPF Seniorerna och PRO är tänkbara finansiärer till en satsning på teveprogram riktade till seniorer.

”Det här handlar inte om att vi ska få jobba på gamla dagar, vi har pension. Det handlar om tv-direktörernas människosyn. Det faktum att snart pensionerade Claes Elfsberg får göra några program om 40-talister, ”Köttberget checkar ut”, ändrar ingenting. Att han tvångspensioneras säger mer om hur man ser på erfarenhet och kunskap.”

Här kan du läsa hela debattartikeln.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas