Uppåt för Senioren
Nyheter | Fler läsare

Uppåt för Senioren

Under årets första fyra månader har Senioren fått 12 000 fler läsare. Tidningen har ökat från 205 000 till 217 000 läsare enligt Orvesto Konsuments senaste räckviddsundersökning. Statistiken bygger på telefonintervjuer som görs med personer bosatta över hela landet.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-06-09

– Det är glädjande att tidningen är så uppskattad. Redaktionen har länge känt av att vi har medvind och nu finns det siffror på det också, säger Gunilla Lindahl, Seniorens chefredaktör.

– Senioren är SPF Seniorernas medlemstidning och används flitigt av föreningar och distrikt vid rekrytering av nya medlemmar. Många 65- plussare ringer också direkt till redaktionen och anmäler sig som medlemmar för att få tidningen.

Innehållet i tidningen speglar seniorernas liv i stort och förbundets stora frågor som pensioner, bostäder, hälsa och rätten till arbete. Kända profiler som sexologen Malena Ivarsson, husdoktorn Magnus Eriksson och bokrecensenten Ingalill Mosander bidrar med sin sakkunskap.

Det är glädjande att tidningen är så uppskattad

– Allt detta tillsammans med satsningen på hög kvalitet på text och bilder har burit frukt, konstaterar Gunilla Lindahl.

Av statistiken framgår också att tidningen läses av 137 000 kvinnor och 80 000 män. Merparten av läsarna är mellan 65 och 80 år.

Ett annat mått på tidningen är upplagan. Den mäts av Tidningsstatistik AB och visar att upplagan var 209 100 exemplar för helåret 2016. Det är plus minus noll jämfört med 2015.

 

 

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-06-09
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas