Nyheter

– Vilket äldreboende vill Folkpartiet stänga?

Folkpartiet försöker tillfredsställa en orolig opinion snarare än att säkra kvaliteten i vården. Det säger Vårdföretagarna i en kommentar till Fp:s nej till riskkapitalbolag i äldreomsorgen.

Publicerad 2013-11-12

Det är Folkpartiets partiledning som vill att partiet säger nej till riskkapitalbolag inom vård och omsorg. Förslaget kommer att behandlas på Folkpartiets landsmöte som startar på torsdag.

En stor del av vård- och omsorgen bedrivs av företag där riskkapitalbolag investerat, konstaterar Vårdföretagarna i ett pressmeddelande.

– Vilken vårdcentral eller vilket äldreboende är det Folkpartiet vill stänga? säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna.

– Allmänhetens oro för kvaliteten i vården och omsorgen måste tas på allvar. Men istället för att porta vissa typer av ägare bör fokus vara på att mäta och redovisa kvaliteten. Den etiska plattform som Vårdföretagarna medverkar till kommer att underlätta både kvalitetsjämförelser och bedömning av företagens långsiktighet, säger Håkan Tenelius.

Folkpartiets utspel kom i helgen, då partiledaren Jan Björklund sa att han vill förbjuda riskkapitalbolag inom sjukvård och äldreomsorg.

– Vi vill ha bort riskkapitalbolagen som ägare eftersom de är för kortsiktiga. Det ska i stället finnas långsiktiga och seriösa ägare, sa Jan Björklund.

Jan Arleij

jan.arleij@veteranen.se

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas