Redaktionen | Chefredaktören

Det oviktiga födelsedatumet

Kristina Adolfsson
Publicerad 2021-04-06

Den var den där jäkeln covid som tog honom. Meddelandet från min gode väns dotter var omskakande. Vi visste att det skulle komma ett dystert besked. Nån gång i relativ närtid. En annan jäkel hade nämligen tagit honom ett och ett halvt år tidigare. Alzheimer, med snabbt krympande hjärna, som gjorde att han alltid ville lyssna på Roxy Music men inte varje gång kände igen sin dotter.

Där är ålder helt enkelt inte ett samtalsämne.

Begravningen bevistades en förmiddag på jobbet via min datorskärm. Där kom nästa överrumpling. Min gode vän var sju år äldre än jag trodde. Han hade varit min granne, egentligen rätt många hus längre ner och på andra sidan gatan, när jag bodde i London. Och där är ålder helt enkelt inte ett samtalsämne. Det vi hade pratat om sist på telefon var istället att jag och en annan god vän skulle komma över och hälsa på honom i det drömhus på landet han köpt efter sin pensionering och var så stolt över. Sen kom några märkliga och felstavade mejl där han undrade om jag var någon han träffat i Ungern. Och sen kom lockdown. Sen var det försent.

Håll utkik efter folks individualiteter och gläds av dem.

På begravningen sade officianten några kloka ord som jag faktiskt gått in och lyssnat på i efterhand (min väns begravning har funnits tillgänglig på nätet i en månad, sista dagen är i morgon och jag kommer nog att titta på den en gång till, för att den är så underbart hyllande): Håll utkik efter folks individualiteter och gläds av dem. Ta tiden i din hand. Och lev.

NYHET! Nu har Senioren börjat med kurser. Först ut är en aktie-kurs. Läs mer om kursen här

Kristina Adolfsson
Publicerad 2021-04-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas