Redaktionen | Chefredaktören

Ett första hej!

Kristina Adolfsson
Publicerad 2018-05-17

När jag började mitt yrkesverksamma liv var jag helt säker på att jag skulle stanna på min första arbetsplats fram till pensionen. Inte bara för att det verkade vara så man gjorde i min omgivning. Utan också för att det var en rolig arbetsplats, en kvällstidning, med många möjligheter till förkovran. Sen kom överraskande telefonsamtal från andra arbetsgivare. Med nya kollegor, som ledde till nya kontakter, och nya arbetsgivare igen. Och igen. Så på snirkliga vägar, med utlandsboende och en intressant sejour i staten bakom mig, är jag nu här. Fysiskt ganska långt från min första arbetsplats. Men med samma känsla av nyfikenhet och iver nu som då. Det ska bli väldigt roligt att göra denna fina tidning.

Det ska bli väldigt roligt att göra denna fina tidning.

Mitt drömporträtt är också vår omslagsperson. Jag vet att jag inte är ensam om att beundra Inga-Britt Ahlenius. Det är hennes namn man alltid hör nämnas när något behöver tas i strama tyglar och styras upp. Det krävs kraft och mod av ett sällsynt slag att kliva fram och både kräva och ta ansvar. Så som Inga-Britt Ahlenius gjort under sitt långa yrkesliv. Och det krävs en reporter som kan och vet vad hon gjort. Läs gärna Marianne Rundströms, Årets Senior 2016, porträtt av Inga-Britt Ahlenius i Senioren nr 4.

Foto: Colourbox

Läser: Sprängfyllt litterär bok om olika kända koftor. Allt från Ivar Arosenius målartröja till Coco Chanels franska sjödamströja. Inklusive stickbeskrivningar. Kulturkoftor: Livet, konsten och saker att sticka av Celia B Drakenberg (Norstedts).

Ser: Inte bara är det den populäraste väggfärgen i heminredningstidningar de senaste tre-fyra åren. Det är också den populäraste hårfärgningsnyansen bland trendiga yngre kvinnor. Grått är flott.

Foto: Colourbox

Odlar: Att så en rad palsternackor ganska sent på säsongen förra året var ett lyckokast. I helgen kunde jag dra upp en oväntat tidig skörd rejäla och goda egenodlade.

Dölj faktaruta

Man ska vara ytterst försiktig med att utlova sjukdomsbot med enkla medel. Vi är alla olika med olika förutsättningar, men faktum är att både jag själv och några goda vänner håller olika inflammationstillstånd stången med anti-inflammatorisk mat. Ihop med viss träning och vardagsentusiasm. Det är ingen svår livsstilsförändring, så varför inte prova? Vi ger bakgrunden och några enkla recept. Lycka till!

Kristina Adolfsson
Publicerad 2018-05-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas