Redaktionen | chefredaktören

”Ett kärt återseende”

Kristina Adolfsson
Publicerad 2020-08-26

Till slut vågade jag mig på en resa. När flygplanen kört sina två-tre avgångar per dag i en månad och med munskyddet fastklistrat på. Det var nervöst både före, under och efter. Men allt gick bra. Alla är fortfarande friska och ingen har blivit smittad.

Det var en dramatisk vår för mina föräldrar. Med en omfattande operation, tyvärr svåra komplikationer som en följd av operationen och ett stort behov av att anordna hjälp och stöd under en tid efteråt. Att då inte varken kunna eller få lov att vara en del av det fysiska stödet, eller ens vinka uppmuntrande på avstånd, på grund av att man bor i Stockholm, har varit tufft.

Det gjorde underverk

Så jag smög i väg ner i sommar. Med hemmagjord sylt och frysta grytor i bagaget. Det korta besöket plus att jag fick chansen att installera en enkel surfplatta som möjliggör videosamtal samt korta meddelanden och bilder gjorde underverk för mig i alla fall.

Det har varit ett dramatiskt och tufft år för många så här långt. Det ska det inte stickas under stol med. Det här året har också tydligt visat att det finns ett omfattande och genomgripande behov av förändring inom äldreomsorgen. Men också i hur vi verkar se på människor som gått i pension. En viktig diskussion om användbarhet och värde som vi alla – i alla åldrar – måste vara med i.

Läs gärna mer i Senioren nr 6 som nu äntligen har kommit efter sommaruppehållet.

Kristina Adolfsson,
seniorens chefredaktör

Kristina tipsar

FÖRFATTARE: Med sina senaste tre böcker – Konturer, Transit och Kudos – anses Rachel Cusk ha gett romankonsten en ny form.
Genom huvudpersonen, en skicklig lyssnare, får du ta del av olika människors berättelser, utdrag ur deras liv i komprimerad form. Som små noveller sammansatta till en roman. Läsvärt.

TV: Det finns inte många tv-serier där robusta, nyfikna och mångfacetterade seniorer har huvudrollen. Och det är för hennes energi och hoppfulla entusiasm jag aldrig tröttnar på Hyacint med systrarna Rose, Daisy och den sällan sedda Violet (alla med flicknamnet Walton) i ständigt repriserade Skenet bedrar.

ÄPPLEN: Alldeles nyss var det tid att äta friska syrliga Transparente Blanche. Snart är det dags för min stora favorit Cox Orange. Och om någon månad kommer Ingrid Marie.

Kristina Adolfsson
Publicerad 2020-08-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas