Redaktionen | Nytt nummer ute nu

I Arontorp där blommar en ros…

Gunilla Lindahl
Publicerad 2016-06-17

Först vill jag tacka er läsare som hör av er till oss. Utan er respons skulle vi inte veta om vi gör en tidning som engagerar och berör. Vi får både ris och ros precis som sig bör. Men de flesta som klagar på något brukar ändå lägga till: ”Tack för en läsvärd tidning.” Det värmer!

Gör vi något fel blir vi snabbt underrättade. Under mina snart tio år på Veteranen/Senioren har jag aldrig upplevt en sådan anstormning av brev, mejl och telefonsamtal som efter förra numrets Ölandsreportage. Bilden visade en skogsstig med blommande gulsippor men bildtexten beskrev våradonis, även kallad Arontorpsros. På insändarsidan Tyck i Senioren nr 5 visar vi hur Arontorpsrosen ser ut.

I ett tidigare nummer lade vi ett citat av Erik Axel Karlfeldt i Esaias Tegnérs mun. Det är därför inte mer än rätt att vi avslutar med ett citat ur Flora och Bellona av Karlfeldt:

I Arontorp där blommar en ros.
Jag far min kos från rosorna på strand.
Jag är en öländsk lättmatros,
och havet är mitt land.

I denna ljuva sommartid är en populär psalm så här års. Den ringer ofta i mina öron när jag känner glädje och tacksamhet. För hur ljuvligt är det inte att få sitta ute och njuta av naturen tillsammans med familjen eller goda vänner en sommardag! I senioren nr 5 har vi dukat upp lite annorlunda godsaker till kaffet. Läs också Ulrika Palmcrantz intervju med Karin Berglund som berättar om kärleken till sin trädgård. I vårt sommarnummer bjuder vi också på mer uteliv med träningstips och användbara prylar.

En särskild glädje är det att få ringa och överraska någon som åstadkommit något alldeles extra. Samtalet med vår vinnare i tävlingen Årets Novell kommer jag sent att glömma. Vinnarnovellen publiceras både i tidningen och på webben och de övriga tre prisade bidragen kommer du att kunna läsa här på vår hemsida under sommaren.
Jag vill samtidigt passa på att tacka alla er som skickat in bidrag till tävlingen. Inte i vår vildaste fantasi hade vi i juryn föreställt oss att vi skulle möta ett sådant gensvar. Så många som 649 personer hörsammade vår inbjudan.
Vilken läsfest ni bjudit på! Det har handlat om kärlek på äldre dar, sorgen över att förlora en livskamrat, lyckan att vara nybliven pensionär, vänskap, barndomsminnen och oväntade händelser. Ja, allt som ryms under temat Seniorliv och lite till!

Nu gör den tryckta Senioren ett uppehåll. Nästa nummer kommer ut i början av september. Tills dess – njut av naturens underbara håvor! Och följ oss här på Senioren.se

Gunilla Lindahl
Publicerad 2016-06-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas