Dinosaurer på Naturhistoriska, Stockholm
Smultronställen
vector - dinosaur on the white backboard

Dinosaurer på Naturhistoriska, Stockholm

Ta med barnbarnen eller åk själv. Naturhistoriska museet i Stockholm har mycket att bjuda på.

Publicerad 2013-05-14

För barn och vuxna i dinosaurie. eller rymdåldern är Naturhistoriska riksmuséet ett riktigt smultronställe. Här finns en stor utställning om jordens och arternas utveckling, där inte minst dinosaurierna får ta mycket plats. Se en tyrannosaurusmodell i naturlig storlek och fascineras av de stora skelettet av en mammut.

På biografen Cosmonova med en filmduk som sträcker sig kring hela rummet känns det som om man är inuti filmen, och själv flyger runt i rymden eller simmar med jättehajar. I en sal besöker man valar, sjölejon och pingviner och kan testa hur det känns att gå in i gapet på en blåval. Och högst upp i huset finns stenutställningen med äkta meteoriter och glittrande, sprakande kristaller och stensorter i alla färger och former.

Det finns en ordentlig restaurang och café, men också ett rejält tilltaget matsäcksrum med mikrovågsugnar för den som hellre tar med sig egen mat.

Det kostar 100 kronor för vuxna, 70 kronor för pensionärer och gratis inträde för barn. (150, 105 respektive 50 kronor för paket med både entré till utställningen och film på Cosmonova) och dom har öppet Tisdag-fredag: 10-18, Lördag-söndag: 11-18

 

/ Glad mormor

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas