Nya bankomater svåra att hantera
Åsikter | Kåre Dahl
Svårt för äldre att ta ut kort ur nya bankomater Foto Colourbox

Nya bankomater svåra att hantera

Publicerad 2012-03-19

För att förhindra så kallad ”skimning” av kort där kopiering sker, har numera bankerna enligt uppgift gått tillsammans och engagerat ett företag som skall utveckla en säkrare hantering vid automaterna. Några nya automater har idag placerats ut, och då visar det sig att många drabbas av att de inte kan få ut kortet efter kontant-uttaget. Många har nedsatt  funktion i finger-greppet, vilket gäller reumatiker, äldre personer med flera, och av denna anledning har SPFs Daladistrikt tillskrivit olika myndigheter och påpekat detta dilemma.
Som bilden visar behövs det för många en peang (tång ) eller andra hjälpmedel för att återfå kortet, annars kommer automaten efter en viss tid att ”svälja” det. Det betyder att vederbörande måste stå denna köbildande tid för att vara säker på att kortet inte hamnar i orätta händer.

 

Istället för att bankerna numera slutar med hantering av växel över disk, kommer de att få upprätta en ny tjänst som heter: Utlämning av beslagtagna kort, om de icke kommer fram till en bättre lösning. Är man på hemmaplan så går det bra om man kan hålla reda på bankens öppethållandetider, men desto sämre om man är på resande fot.

K.D.

SPF Borlänge

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas