Mindre än en vecka kvar
Blogg

Mindre än en vecka kvar

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-09-14

Nu är det nära, mindre än en vecka. På fredag flyger vi till Sydafrika. Ska bli så spännande att få se Afrika. Är mycket förväntansfull på resan. Vet egentligen inte vad jag ger mig in på men fantiserar om mycket natur, stora djur och spännande människor.

En del flaggviftare har såklart varit igång här hemma. “Afrika är farligt, se upp. Asien är säkert men i Afrika, där går man inte säker”. Innan min asienresa hette det att “de kommer stjäla bilen direkt” och “åk inte till Pakistan där finns det bara terrorister och talibaner”. Jag ska förstås vara försiktig, absolut, men jag kommer inte gömma mig för de fina äventyr som väntar.

Service för bilen är beställd på Toyota i Johannesburg. Boende de första fem dagarna är också bokat, s.k. airbnb i närheten av verkstaden.

Kommer åka förbi en “outdoorbutik”, butik med vildmarksutrustning, och köpa detaljerade kartor och något som heter Maxtrax. Maxtrax är en “plastskida” som är tålig och räfflad. Den läggs under bildäcken, för att komma ut ur sanden, om/när man kört fast. Låter som en bra investering, ”om i fall att”.

För övrigt är det bara en enda sak som jag bokat i förväg. Gorilla-safari i Uganda. En av mina gamla favoritfilmer är ”De dimhöljda bergens gorillor” med Sigourney Weaver där hon spelar rollen som gorilla-vännen Dian Fossey.

Tänk att få se gorillor i verkligheten. Jag vågar inte chansa och vänta med att köpa gorilla-safaribiljett. Antal besökare är starkt begränsat och dessutom kommer jag vara i Uganda / Rwanda precis kring jul och nyår. Förmodligen inte som enda turist. Vilken julklapp det kan bli.

Visumkraven har jag nu kikat på igen. Visum till Rwanda och Egypten ska gå att få på gränsen. Visum till Etiopien får jag ordna i Nairobi och visum för Sudan i Addis Ababa. Bör kunna fungera bra.

Väderprognos för Johannesburg. Jag som älskar sol och värme
Sven Gruvstad
Publicerad 2019-09-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas