Vi har tappat bilens nummerskylt
Blogg

Vi har tappat bilens nummerskylt

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-12-21

Upptäcker att bilens nummerskylt fram saknas. Enligt George på vårt hotell kan vi eventuellt få en ny skylt bakom Total-macken i Mzuzu. Återstår att se, men vi ska ju köra den vägen. Vi bestämmer oss för att försöka. Utan skylt kommer jag garanterat bli stoppad många, många gånger på min väg norrut.

Ja det blir ett äventyr att få ny nummerskylt. Vi hittar transportministeriet bakom Total-macken. Vi hittar chefen men blir skickade till “vägministeriet” vägg i vägg. Därifrån blir vårt nästa mål Interpol. Jo på vägministeriet menar man att de inte kan göra främmande länders nummerskyltar. Interpol kan däremot lösa problematiken för oss.

Interpol ordnar intyg med många stämplar. Ett intyg som sen bekräftas och stämplas av vägministeriet. Vi kan nu köra utan skylt i Malawi, men i de andra länderna?? Vi beslutar att helt enkel själva göra en ny skylt. I några bakgator hittar vi ett bolag som drivs av några indier. De skär till en plåt, gör två hål och ordnar två skruvar. Med en av deras anställda åker vi därefter till ett bolag på andra sidan av Mzuzu. Där får vi text, d.v.s. bilens registreringsnummer snyggt inskrivet på skylten. Vi bestämmer oss för att producera ytterligare en skylt när vi ändå är igång, ”om i fall att”. Bra att ha en i reserv. Skyltarna förses med en liten svensk flagga som jag har med mig. Blev riktigt proffsigt. Kommer garanterat fungera bra ända fram till svenska besiktningen.

Intyg från Interpol och vägministeriet att vi får köra utan registreringsskylt
Tillklippning av registreringsskylt
Ny fin registreringsskylt
Sven Gruvstad
Publicerad 2019-12-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas