Han bjuder aldrig till
Foto: Colourbox
Relationer | Sex & samlevnad

Han bjuder aldrig till

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-06-05

Jag dejtar en vän sedan en tid tillbaka. Vårt sexliv fungerar väldigt bra. Men den sociala sidan är sämre. Vi träffas alltid hemma hos mig, jag lagar middag, bjuder på vin och whisky. Han sover över och cyklar sen hem till sig. Han har aldrig föreslagit att jag ska komma hem till honom och han har sällan med sig något när han kommer till mig. På sin höjd någon bakelse. Han lever ganska isolerat och har ingen familj. Det började väl så att jag tyckte synd om honom. Han verkade så ensam, men nu har jag förstått att han trivs med att ha det så. För mig är det självklart att bjuda och vilja ge till den man tycker om, men det känns som att förhållandet skaver. Om vi går ut tycker han att vi ska dela på allt exakt lika mycket. Jag har en pension som jag klarar mig hyggligt på, medan han både är pensionär och har ett företag som går mycket bra. För det mesta betalar jag för mig själv, men någon gång skulle det vara roligt att bli bjuden. Det låter kanske dumt, men jag är orolig att han kanske är snål även på det känslomässiga planet, och då undrar jag om det är värt att fortsätta att träffa honom.

Lundabo

Svar: Pengar är ett laddat ämne för de flesta av oss. Kanske är det mer tabu än sex tänker jag ibland när jag träffar par som har olika åsikter om hur pengar ska disponeras.
Men det är inte konstigt om du du känner dig besviken över att han inte besvarar din generositet. Han kanske tycker att han gör det på andra sätt? Eller så tycker han att det är självklart att bli bortskämd.
Det skulle nog hjälpa er om du tog upp ett samtal om hur era familjer sett på pengar, vilken skillnad finns det i era familjehistorier i sättet att dela lika eller vara mer generösa. Våra attityder till pengar överförs från generation till generation och våra värderingar formas av de tillgångar eller svårigheter som vår familj haft att tampas med långt innan vi fanns till.
Det enda sättet att ta reda på om han är känslomässigt snål också är förstås att lära känna honom bättre. Bestäm dig för vilka slags generösa handlingar som är viktiga för dig och sätt honom sen på prov. Annars är risken stor att du samlar på dig besvikelser och mår dåligt av hans besök istället för att känna dig glad och bekräftad.

Malena

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-06-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas