Han vill leva ensam
Foto: Patrick Sheandell O'Carroll / Colourbox
Relationer | Malena Ivarsson svarar

Han vill leva ensam

Ska jag göra slut eller fortsätta träffa honom bara för att få sex?

Malena Ivarsson
Publicerad 2020-07-24

Jag är en kvinna på 73 år som träffar en man som är några
år äldre. Vi har träffats av och till nästan varje helg och under veckorna. Men den man jag träffar vill inte ha sällskap. Han vill leva ensam. Han har gjort det några år. Han vill inte vara bunden utan vill göra saker på egen hand.
Jag vill gärna ha sällskap. Hur ställer man sig 
då när vi bara träffas för sex och inget mera? Jag kan känna mig utnyttjad. Jag har många känslor för honom och vill inte leva så här, nu under corona träffas vi inte alls. Ska jag göra slut eller fortsätta träffa honom bara för att få sex?

Hjälp, vad gör jag?

Jag kan känna mig utnyttjad.

Malena svarar: Corona gör att mycket ställs mycket på sin spets. Just nu har många parrelationer ett överflöd av närhet, de hinner aldrig längta till varandra Andra känner sig ensammare än någonsin. Du har länge längtat efter att få mer närhet från en man som inte
 ger dig det och jag antar att saknaden blir ännu svårare att bära eftersom ovissheten kring framtiden är så stor. Ingen kan säga hur länge vi måste hålla avstånd, vi som är över 70 år. Men kanske kan du använda den här påtvingade pausen till en djupare reflektion.

Jag tycker inte att det är fel att träffas för att ”bara ha sex”, men du är inte nöjd med det. Så nästa fråga du måste ställa dig själv är: varför accepterar jag det?

nästa fråga du måste ställa dig själv är: varför accepterar jag det?

Inse att du har rätt att få ditt behov av mer närhet och tid tillgodosett. Om han inte kan ge dig det, ja då inställer sig förstås att du måste bryta med honom. Och varför är det så svårt att göra slut? Ja, oftast är det rädsla för ensamhet, så man tar de små smulor man kan få. Men du är ändå ensam trots den sexuella relationen, eftersom du inte får det du behöver. Ju längre du stannar kvar i något som inte gynnar din själ, desto mindre mottaglig blir du för andra möjligheter.

Malena Ivarsson
Publicerad 2020-07-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas