Hur skriver jag en ärlig kontaktannons?
Personen på bilden är inte frågeställaren. Foto Colourbox
Relationer | Malena om relationer

Hur skriver jag en ärlig kontaktannons?

Malena Ivarsson är socionom och sexolog. Här svarar hon "pigg pensionär" på frågan hur man skriver en bra och ärlig kontaktannons.

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-11-01

Jag är en 80-årig man som hela livet haft ett bra sexliv tills min fru gick bort för ett par år sedan. Nu skulle jag vilja skriva en kontaktannons där det framgår utan att det verkar plumpt att jag förutom gemenskap också vill träffa någon för sex. Jag vill att det framgår att jag förutom att jag är ungdomlig ser ut som 65 enligt många, gillar motion, promenader, konserter, mysiga stunder också vill ha en relation med sex. Det måste ju finnas äldre kvinnor som också har dessa behov. Hur ska jag skriva en annons på ett bra sätt? /Pigg pensionär

Malena svarar: Jag tycker att du uttrycker dig mycket väl kring vem du är. Men mitt råd är att inte nämna sex i en annonsprofil även om jag förstår att du längtar efter det och vill vara tydlig med din önskan. Men har man bara några rader på sig så blir orden man använder väldigt viktiga och det kan då framstå som att sex är det mest väsentliga. Men sex är ju egentligen bara en form av djupare kommunikation. Bättre då att understryka vikten av öppna trivsamma samtal där man kan dela sina upplevelser.

Var ärlig med vem du är och låt intimiteten växa fram naturligt.

Det jag märker hos mogna kvinnor är en önskan om att leva aktivt, som att motionera, resa, gå på restaurang och teater. Så redan där har du en livsstil som lockar många. I undersökningar kring hur generationen silver sexdejtar har det visat sig att det ofta går snabbare att bli sexuellt intim med någon på äldre dagar än vad det gjorde som ung. Insikten om att livstiden är begränsad påverkar och gör det lättare att kasta av sig kläderna och njuta av varandras kroppar. Därför behöver det inte påtalas så direkt i en annons. Inte för att det är plumpt eller opassande, utan för att sexualitet är något som ses som självklart i en relation. Det säger också professor Torbjörn Bildtgård och docent Peter Öberg som forskat på äldres sexualitet. Deras studier motsäger helt annan forskning som säger att äldre enbart söker vänskap i relationer. Så skriv du din annons, var ärlig med vem du är och låt intimiteten växa fram naturligt.

Du hittar fler frågor och svar till Malena här

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-11-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas