”Min fru är helt ointresserad av mig”
Foto: Colourbox
Relationer | Malena Ivarsson svarar

”Min fru är helt ointresserad av mig”

Vad gör man när frun inte visar någon fysisk ömhet över huvud taget och man vet att hon har en annan vid sidan om? Kan man få henne att ändra sig?

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-09-18

På min släkts sida har kramar, och antagligen också sex, varit naturliga företeelser.
Dock inte på hustruns sida. Jag såg aldrig att hennes föräldrar ens rörde vid varandra.
Under de första äktenskapsåren försökte jag ha förståelse för hennes negativa inställning till naken gemenskap, men det blev helt misslyckat.
Hon var en kväll på syföreningsmöte. Då kom jag plötsligt på att det skulle vara intressant att se hur det där pessaret egentligen såg ut. Jag visste var hon förvarade det. Men kartongen var tom!
Jag förstod då varför syföreningsträffarna ofta blev så sena. När väninnorna gått, stannade min fru kvar och tillfredsställde värdinnans man. De hade före min tid haft sällskap i ett och ett halvt år. Trots bevisen var det svårt att få ett erkännande. Sen krävde hon att jag inte skulle berätta något för älskaren. Eftersom det handlade om min kusin, lät jag nåd gå före rätt.

Trots bevisen var det svårt att få ett erkännande.

Särskilt plågsamt är det för mig när hon inte ens vill ha nakna kramar, när jag vet att hon ställer upp för kusinen.
När jag försöker få henne intresserad av sex med mig, får jag veta att hennes gener är som de är och att hon inte kommer att ändra sig.
Min fru säger ständigt att alla fruar är likadana. ”Fråga bara”, säger hon.
Men det är ju svårt att fråga. För en tid sedan stötte jag på en grannfru. Då frågade jag faktiskt. Hon sade att de hade det bra, hon var helt nöjd med att hålla sig till sin man.
Jag gissar att det finns många män som har liknande problem som jag, och har en ointresserad partner. Ska den ledsne mannen trots allt försöka få hennes gener att kröka sig på ett lite annorlunda sätt? Eller gå in ensam på toaletten?

Ledsen Per

Malena svarar: Det kommer en stund i livet när vi behöver vända blad. Ofta föregås denna insikt av någon händelse som får oss att omvärdera saker. I ditt fall kan jag tänka mig att det öppna men enkla svaret din grannfru gav var en sådan. Hon svarade att hon var nöjd och hade det bra med sin man.
Din frus påstående att alla kvinnor är ointresserade av sex, är en förlegad syn på kvinnan som inte stämmer med dagens verklighet eller den forskning som finns på kvinnlig sexualitet. Och den stämmer inte ens på henne själv eftersom hon har en älskare.

Vad binder dig till att fortsätta trots att du blir bedragen, tillrättavisad och åthutad?

Men visst är det så att många lever med en ointresserad partner. Ibland beror det på att de inte har något val, man är fast i ett dåligt förhållande på grund av ekonomi eller rädsla för ensamhet.
Men du har en partner som du inte verkar dela några tillgivna känslor med alls. Du stannar kvar trots att din fru har en älskare. Vad binder dig till att fortsätta trots att du blir bedragen, tillrättavisad och åthutad? Jag anar att det bakom ditt val finns ett hopp om att din fru ska ändra sig, du undrar om du kan få hennes gener att ”kröka”« sig?
Det är nog inget fel på hennes gener, hennes ointresse verkar handla om att hon inte respekterar eller har några varma känslor för dig, men desto mer för din kusin. Jag får en känsla av att du har accepterat mer än vad du mår bra av under en alltför lång tid.

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-09-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas