Nervös inför dejten
Foto: Syda Productions / Colourbox
Relationer

Nervös inför dejten

Publicerad 2015-11-17

Fråga: Jag är en 71-årig man som har nätdejtat en kvinna som befunnit sig utomlands, vilket gjort att vi inte kunnat ses i verkligheten.
Nu kommer hon hem om en månad och vi ska träffas. Min fru gick bort för sex år sedan och jag har varit väldigt nere, så att jag nu vågar mig på en dejt är ett stort framsteg. Min fru klagade ofta på min klädstil och jag erkänner att jag inte bryr mig särskilt mycket om den biten. Hur viktigt är det egentligen? Jag hoppas att du inte tycker att min fråga är för barnslig.
Vad ska jag ha på mig på den första dejten? Vi ska ses på ett värdshus för att äta lunch. Ska jag klä upp mig i slips och skjorta eller vara mer avslappnad? Vad ska jag prata om?

Lennart

Svar: Att klä ner sig inför en dejt är inte särskilt lyckat, det kan skicka signaler om att du inte respekterar vare sig henne eller stället. Det är bättre att du klär dig så snyggt du kan. Men det behöver inte vara slips och kavaj, satsa i stället på en enfärgad tröja i bra kvalitet. I undersökningar säger kvinnor att de tycker att en snygg tröja är det sexigaste en man kan ha. Och kom inte i gympaskor eller vita tubsockor. Det är ”big no no”.
Och vad du ska prata om? Ställ frågor och lyssna, det är bättre än att göra reklam för sig själv.

Malena

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas