Pandemin blev ett lååångt konstverk
Tolv meter konstverk – varsågoda!
Gör det själv | konstverk

Pandemin blev ett lååångt konstverk

Ett tolv meter långt coronatäcke. Det tillverkade 30 medlemmar i SPF Seniorerna Vimmerby under pandemin. Efter att det ställts ut hänger det nu på ett äldreboende.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-11-02

– Vi har jättefina parker i Vimmerby och för att minska ensamheten bestämde vi oss för att träffas utomhus med våra stickningar och virkningar, säger ordförande Birgitta Karlsson.

De började med att sticka och virka rutor om 15 x 15 centimeter som så småningom syddes ihop till täcken som var 1,5 x 1,5 meter. De virkades sedan ihop till ett enda stort täcke som blev tolv meter långt och 1,5 meter brett.

– Det kunde vara vilket garn som helst och vilka färger som helst. När man känner på täcket kan man känna att det är olika garner, allt ifrån bomull till polyester och akryl, säger Birgitta Karlsson.

Det tog många och roliga timmar att göra och efter att ha visats upp i Frödinge bygdegård under en vecka och i Vimmerbys bibliotek några månader hänger det nu på ett äldreboende i stan.

– Vi får se vad som händer med det. Ett alternativ är att dela upp det i filtar som är 1,5 x 1,5 meter och sedan skänka, kanske till Ukraina eller liknande.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-11-02

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas