”Det kommer att bli en häftig säsong”
Foto: Getty Images
Relationer | ny serie

”Det kommer att bli en häftig säsong”

I SVT:s nya serie ”Hotell Romantik” checkar 28 singelpensionärer in på lyxhotell i Schweiz. Det blir äventyrliga aktiviteter, mys, starka känslor, intriger - och en del naket. ”Jag trodde inte att 65-plussare hade så mycket action i sig", säger programledaren Kristina ”Keyyo” Petrushina till TT.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-10-31

Senioren har tidigare skrivit om serien som har premiär i januari och ska sändas under våren.

Originalförlagan kommer från Belgien och konceptet är att äldre singlar gör saker tillsammans på ett hotell i Alperna. I somras spelades den svenska versionen in.

Erik Ekstrand och Keyyo är är reseledare för ”Hotell Romantik”. Foto: Janne Danielsson/SVT Pressbild

– Det här är nog det som har påverkat mig mest känslomässigt på väldigt länge. När jag åkte därifrån var jag så sjukt inspirerad av deras längtan, driv och öppna sinnen. Jag vet inte om jag hade vågat slänga mig ut på det sättet de gör, säger Keyyo till TT.

Det bjuds på aktiviteter som höghöjdsbanor, rodel och skogsrejv. Varje kväll är det middag och dans då ”kvällens par” utses. De får då en övernattning i en romantisk alpstuga.

Blir en del naket

För TT avslöjar Keyyo också att det utöver mys, starka känslor och intriger även förekommer en del naket.

– Jag tror att det finns en rädsla för att skildra äldres dejtingliv. Jag har aldrig mött några som längtar efter så mycket kärlek och äventyr som det här gänget. Men jag blir ledsen över att man ibland underskattar äldre kärlek och tror att den är tråkig. Jag blev sjukt förvånad över hur känslor kan styra och hur intensivt det kan bli. Det kommer att bli en häftig säsong kan jag säga, säger Keyyo.

Det är 14 kvinnor och 14 män som alla är mellan 65 och 78 år. En del är nyblivna singlar medan en del har varit utan partner länge.

– Flera har decennier av äktenskap bakom sig. Många är änklingar och änkor, några har inte varit tillsammans med någon på 20 år. Bara att få se den gnistan i ögonen som tänds, det är otroligt. Med tanke på all tv man ser och man har fått vara med och göra, det här är de starkaste berättelserna jag har varit med om, säger Keyyo till TT.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-10-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas