Kärleksbrev i massor till deltagarna i Hotell Romantik
Shirley Magné, Wilhelm Axling, Otti Haukebö och Mammad Maleki har fått många nya vänner efter att ha varit med i Hotell Romantik. Foto: SVT
Nyheter | dejtingserie

Kärleksbrev i massor till deltagarna i Hotell Romantik

Flera av deltagarna i Hotell Romantik har blivit överösta av kärleksbrev. ”Just nu är det 144 damer som försöker komma i kontakt med mig”, säger Mammad Maleki till Aftonbladet och skrattar. Och i pratshowen "Carina Bergfeldt" avslöjar Monica Sundberg och Tino Borg Teroni att de är ett par.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-02-27

Nyligen sändes det åttonde och sista avsnittet i den första säsongen av Hotell Romantik. Det är redan klart att det blir en ny säsong, det kan du läsa om här.

Men hur gick det för de 28 singlarna över 65 år som tillbringade en vecka tillsammans på ett alphotell i Schweiz i jakten på kärleken?

I sista avsnittet väljer fyra par att stanna kvar tillsammans för en romantisk vecka tillsammans.

Men på en återträff fem månader efter inspelningarna som visades i sista avsnittet är det bara ett av paren, Annika Cripps och Alf Johansson som fortfarande håller ihop. Eller? Det är inte helt klart i alla fall.

Även om inte alla hittade kärleken står det i alla fall klart att det var ett minne för livet och att deltagarna hittade många nya vänner.

”Uppsving för synen på åldrandet”

Det visar inte minst Aftonbladets sammanställning (plusinlåst) Tidning har kontaktat samtliga 28 deltagare för att fråga hur upplevelsen var och hur det går med kärleken.

– Jag tycker att hela projektet är ett fantastiskt uppsving för synen på åldrandet, säger Wilhelm Axling till Aftonbladet.

Två av alla deltagare som fått meddelanden och brev från tv-tittare är Otti Haukebö och Shirley Magné. De har bland annat fått kontaktförslag från många yngre män. Shirley Magné har räknat till 177 meddelanden.

”Vad ska jag med 46, 47-åringar till…?”

­– Jag har kollat på några stycken, men det är många yngre män som är mellan 35 och 55 ungefär. Jag kommer titta igenom dem ordentligt sen, men jag sovrar otroligt, säger Shirley Magné till Aftonbladet.

Något Otti Haukebö också gör.

– Jag menar, 46-, 47-åringar… Vad ska jag med dem till? Jag har ju barn som är 43 år. Det är inte intressant att dejta någon som är ett par år äldre än sina egna barn. Det skulle aldrig hålla i längden. Och jag vill bygga en längre relation, säger hon till Aftonbladet.

Monica och Tino visade upp kärleken

Monica Sundberg och Rooger Strömberg blev ett par tidigt i programmet men väl hemma i Sverige tog kärleken slut.

Något som Tino Borg Teroni, en annan av deltagarna inte hade något emot. Nu Monica och Tino nämligen ett par.

– Jag vann på lotto, säger Tino Borg Teroni pratswhowen ”Carina Bergfeldt” där de båda medverkade nyligen.

Han visade intresse för Monica redan första dagen av Hotell Romantik men det gjorde också Rooger.

– Det var ett bakslag, det var tråkigt, jag var uppe och dansade med Monica men sen kom Rooger snabbt och höll på och jag ville inte gå emellan, säger Tino i Bergfeldts.

Men så fort han fick höra att Monica var singel så bjöd han henne på middag och nu är de alltså tillsammans.

Läs också
Jan Hagberg
Publicerad 2023-02-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas