Mellan barbari och civilisation
Böcker | Kultur | Ingalill läser

Mellan barbari och civilisation

Liza Marklund, Peter Englund, Marian Keyes, Stora boken om Alfons av Gunilla Bergström, Anne Holt. Missa inte Ingalill Mosanders senaste boktips!

Ingalill Mosander
Publicerad 2022-08-30

TRILLER: Kallmyren av Liza Marklund, Piratförlaget
Hennes återkomst till kriminallitteraturen med Polcirkeln hyllades av en enig kritikerkår. Nu kommer den fristående fortsättningen och hon lyckas faktiskt överträffa sig själv. Kallmyren är en uppslukande roman där vi får återknyta bekantskapen med Wiking Stormberg, polischef i Stenträsk, en liten stad i Norrbotten – ett landskap Liza Marklund känner sen barnsben. Kring honom har hon skapat en andlöst spännande berättelse.

HISTORIA: Onda nätters drömmar av Peter Englund, Natur & Kultur
November 1942. Världen står och väger mellan barbari och civilisation. I 360 korta kapitel får vi följa ett fyrtiotal individer som befinner sig mitt i krigets fasor. Det är soldater, krigsfångar, hemmafruar, journalister, sexslavar, partisaner. Peter Englund är mästerlig på att levandegöra enskilda människor ur det förflutna och få oss att förstå deras känslor. En fantastisk bok, dessvärre sorgligt aktuell.

ROMAN: Ett oväntat val av Marian Keyes, Norstedts
Hon är älskad av miljoner för sin gudabenådade humor och förmåga att ingjuta hopp. För 25 år sedan fick hon sitt genombrott med En oväntad semester, som handlade om en ung kvinna på ett behandlingshem. Nu kommer uppföljaren, där kvinnan blivit terapeut på samma hem. Hon lever i trygghet med radhus, trädgård och fästman. Men ett oväntat samtal gör att hennes liv tar en oväntad vändning.

BARN: Stora boken om Alfons av Gunilla Bergström, Rabén & Sjögren
Böckerna om Alfons Åberg och hans liv med sin snälla pappa har översatts till 40 språk och sålts i drygt 10 miljoner exemplar runtom i världen. I år är det 50 år sen den första boken kom ut och det firar förlaget med en påkostad jubileumsutgåva. Den innehåller fem böcker som visar upp Alfons i olika åldrar, utvalda av Gunilla Bergström. Många som växt upp med honom kan uppleva berättelserna på nytt med barn och barnbarn.

DECKARE: Det elfte manuset av Anne Holt, Piratförlaget
Äntligen! Legendariska kriminalkommissarien Hanne Wilhelmsen är tillbaka. Hon har visserligen bytt sin rosa motorcykel mot en rullstol men är lika skarpsynt och kärv som alltid. Ett manus av en storsäljande författare har försvunnit och det är upptakten till en hejdlös historia om mord, familjehemligheter, olika identiteter och författare. Spännande underhållning med intressanta interiörer från förlagsvärlden.

Ingalill Mosander
Publicerad 2022-08-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas