Inspirationsdag på Öresund för reseansvariga
Landet runt | SPF Skåne

Inspirationsdag på Öresund för reseansvariga

SPF Skåne
Publicerad 2023-09-14

Strålande sol och glittrande blå hav mötte deltagarna på distriktets Inspirationsdag för Reseansvariga ombord på Tycho Brahe den 7:e september.

Ett fyrtiotal reseansvariga i SPF-föreningar från hela Skåne ”turade” mellan Helsingborg–Helsingør för att lyssna på föreläsningar och inte minst för att umgås, ha trevligt tillsammans och byta ut information mellan föreningarna.

Ulla Arvidsson från Distriktsstyrelsen hälsade alla hjärtligt välkomna. Dagen inleddes med lunch, läckert danskt smörrebröd med naturligtvis en Tuborg till. Efter lite information från rederiet ForSea var det dags för första föreläsaren. Carina Zachau är kollektivtrafiknämndens ordförande i Region Skåne. Hon redogjorde för intressanta fakta om Skånetrafikens omfattande verksamhet. Carina Zachau är också en drivande kraft bakom den pågående utredningen om Seniorrabatt för äldre i hela Skåne. Inom en snar framtid kommer det att bli en seniorrabatt men frågan är komplex så Carina kunde i dagsläget inte avslöja för mycket.

Därefter tog Gabriella Bergkvist vid. Hon är affärsutvecklare för Skånetrafiken och presenterade handfast information om olika biljettyper, zoner, rabatter och betalningsformer. I dagsläget köper nästan 90% av alla resenärer sina biljetter genom appen, men det finns fortfarande behov av andra betalningssätt också. Gabriella avslutade med en frågestund och fick besvara många frågor från mötesdeltagarna.

Avslutningsvis presenterade Helena Olsson från danska Bella Resor företagets reseutbud. Bella Resor håller på att profilera sig i Skåne och erbjuder ett nytt, heltäckande koncept med gruppresor till medelhavsområdet där resenärerna hämtas upp med buss i sina hemorter, så man slipper transporten till flygplatsen.

Det blev en trevlig och intressant dag där många nya kontakter knöts!

Text: Marjolein van Leusen

SPF Skåne
Publicerad 2023-09-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas