Julstämning med julgran och glitter
Landet runt | SPF Västerbotten
SPF Seniorer tar för sig av den goda julmaten . Foto Aina Nygren.

Julstämning med julgran och glitter

SPF Västerbotten
Publicerad 2021-12-17

SPF Seniorerna Bjurholm gjorde en liten busstur häromdagen. Två bussar med strax under 80 medlemmar ställde kosan mot Lycksele där researrangören Gunilla Persson bokat julbord på restaurang. Ena bussen körde västra sidan av Örträsk medan den andra tog östra sidan allt för att plocka upp hugade resenärer.

Väl framme infann sig julstämning med julgran och glitter. Välkomstdrink med mingel passade bra innan det var dags att börja ta för sig av det läckert dukade julbordet med hemlagad mat som hör julen till. Allt från sillinläggningar, lax, skinka, röror och tjälknöl till småvarmt såsom prinskorv, köttbullar och revbensspjäll.
De till åldern mogna matgästerna såg också fram emot att smaka av lutfisken innan det var dags för efterrätter, godis och kaffe.

Systrarna Gudrun Sjöström och Siv Örestig ledde allsäng a cappella. Gästerna hakade på och sjöng med i de kända julsånger som vi så gärna vill sjunga så här i advent.

Pappersansökan om vaccinpass delades ut som ett alternativ till att ta hem passet via mobilen. Mätta och nöjda med ett välarrangerat julbord återvände seniorerna hemåt i kvällen.

Aina Nygren
SPF Seniorerna Bjurholm

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2021-12-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas