Mat & Dryck

Bangers and mash med lök (korv med mos på brittiskt vis)

Korv med mos kan vara så mycket mer än korv och mos, med en riktigt god korv som tillagas i kryddor och öl.

Publicerad 2009-11-21
recept, korv och mos, bangers and mash
recept, korv och mos, bangers and mash

4 personer

 

Korv:500 g Cumberland Style Pork

2 vitlöksklyftor

1 kvist rosmarin

8 gula lökar, tunt skivade

3 msk smör

2 tsk farinsocker

1 tsk Worcestershiresås

2 lagerblad, gärna färska

1 kvist timjan

2 dlljus kalvbuljong

1/2 dl Guinness

salt och nymalen svartpeppar

 

POTATISPURÉ

600 gmjölig potatis

75 grumsvarmt smör

2 dlvispgrädde

salt och nymalen vitpeppar

 

1. Korv: Stek korvarna gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin. Lägg dem på ett fat vid sidan om.

2. Stek lök i smör och farinsocker på svag värme i samma panna. Tillsätt worcestershiresås. Tillsätt kryddor, buljong och öl.

3. Lägg i korvarna och låt dem bräsera i löken cirka 8 minuter. Löken ska vara helt genomkokt och vätskan inkokt.

4. Puré: Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.

5. Värm grädde och smör i en kastrull.

6. Pressa potatisen och tillsätt den varma grädden. Smaka av med salt och peppar.

 

Recepttexter: Kerim Akkoc, Gareth Jones, Herman Rasmuson och David Taylor
Foto: Charlie Drevstam

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.