Saffransrisotto med Italian style lamb
Recept
recept, saffransrisotto med italiensk lammkorv Foto Charlie Drevstam

Saffransrisotto med Italian style lamb

En krämig risotto med smak av saffran passar bra till den italieninspirerade korven

Publicerad 2009-11-21

4 personer

 

korv:500 gItalian Style Lamb

 

saffransrisotto

1 hackad gul lök

2 finhackade vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1/2 g saffran

3 dl arborio- eller carnaroliris

1 dl torrt vitt vin

6 dl hönsbuljong, gärna hemkokt

300 g grön sparris, skalad och delad

3 tomater, skållade, urkärnade och finhackade

75 g finriven parmesanost

2 msk rumsvarmt smör

salt och nymalen svartpeppar

1 dl strimlad basilika

 

1. Risotto: Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med saffran och ris i en tjockbottnad kastrull tills riset blir glansigt och lite genomskinligt.

2. Tillsätt vin och en tredjedel av buljongen. Koka ihop, späd med mer buljong och eventuellt lite vatten. Koka under omrörning i 15–20 minuter eller tills riset är al dente.

3. Koka upp saltat vatten och förväll sparrisen några minuter, lägg den sedan i kallt vatten.

4. Vänd ner sparris, tomat och parmesan i riset. Blanda till sist i smör och smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika.

5. Korv: Stek korvarna i olja i en stekpanna tills de får fin yta. Stek klart i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

6. Servera till risotton.

 

Recepttexter: Kerim Akkoc, Gareth Jones, Herman Rasmuson och David Taylor

Foto: Charlie Drevstam

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas