Currysås med äpple – till skaldjur
Mat & Dryck
kall sås med curry och äpple till skaldjur, currysås med äpple. Recept Foto Björn Tesch

Currysås med äpple – till skaldjur

En kall sås till skaldjur. Genom att fräsa curryn i smör kommer smakerna fram extra mycket i denna sås.

Publicerad 2008-10-05

1 tsk curry
1/2 finhackad schalottenlök
25 g smör
1 dl crème fraiche
1/2 äpple, fast
1. Fräs curryn och löken i smör i någon minut och låt svalna.
2. Blanda det avsvalnade currysmöret med crème fraichen.
3. Skala och riv äpplet och rör ned i såsen. Låt stå i minst 20 minuter så att smakerna blandas.

 

Recept Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.