Gratinerad hummer med dillsmör och ost
Mat & Dryck
recept, gratinerad hummer med dillsmör, ostgratinerad Foto Björn Tesch

Gratinerad hummer med dillsmör och ost

Lyxa till det med hummer. Här gratinerad i ugnen med ett täcke av bröd, dillsmör och riven ost.

Publicerad 2008-10-05

2 portioner

1 halverad hummer
1 skiva surdegsbröd
50 g smör, rumstempererat
1 schalottenlök, finhackad
1 dl hackad dill
1 1/2 dl riven smakrik ost

1. Be att få hummern delad i butiken.
2. Lägg halvorna i en liten gratängform och sätt ugnen på 200 grader.
3. Skär brödet i tärningar. Rör ihop smör med schalottenlök, dill och riven ost.
4. Fördela brödtärningar och kryddsmör över hummerhalvorna och gratinera 15 min i ugnen, tills fyllningen börjar få färg.
5. Servera genast, eventuellt med lite grönsallad och gott bröd till.

 

Recept Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.