Mat & Dryck

Kantarell- och västerbottentarteletter

De här goda tarteletterna är suveräna att servera på en buffé, som förrätt eller som en lättare middag med en god sallad. Vi använde gula kantareller men det går lika bra med all slags skogssvamp.

Publicerad 2010-09-24

Kantarell_LindaPrieditis8 stycken
8 smördegsplattor
300 g kantareller
25 g smör
50 g riven västerbottensost
(annan smakrik ost går lika bra)
1 liten knippe persilja
1 vitlöksklyfta
1 ägg
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut smördegsplattorna. Skär ut 8 cirklar som är cirka 12 cm i diameter (använd ett kaffefat som mall om du inte har en stans).
2. Dela kantarellerna grovt och bryn dem i smör, salt och peppar tills de fått gyllenbrun färg.
3. Mixa kantarellerna med västerbottensost, persilja och vitlök. Bred svampmassan över smördegen, lämna 1 cm av kanten som en »ram«.
4. Pensla kanterna med uppvispat ägg och grädda tarteletterna i mitten av ugnen tills de är vackert gyllenbruna (cirka 20 minuter). Servera direkt.
Text och recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.