Kantareller med bondbönor, havre-ris och örtdressing
Mat & Dryck | Recept

Kantareller med bondbönor, havre-ris och örtdressing

Gyllene stekta kantareller som blandas med havreris eller matvete, bondbönor och blandade örter.

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-06-21

2 pers

250 gram kantareller
1 – 2 dl skalade bondbönor
1-2 dl havreris eller matvete
1 dl hackade, mortlade eller mixade blandade färska örter (timjan, persilja, körvel)
1 dl olivolja
1/2 msk vinäger
1 msk smör
salt, peppar

1 Ta bönorna ur skidan och häll ner i kokande i saltat vatten, 2-3 min.
2 Skölj i kallt vatten och skala bort tunna skalet.
3 Borsta kantarellerna, dela i mindre bitar och lägg i het stekpanna. Låt svampen “svettas” lite för att få bort ur vatten. Lägg i smöret i stekpannan med svampen och stek gyllene.
4 Koka havreris eller matvete enligt anvisningarna på paketet.
5 Hacka, mortla eller mixa örterna med salt, olja och vinäger till en dressing.
6 Blanda samman alla ingredienser inklusive dressingen.

Text Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-06-21
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas