Lingonlimpa
Mat & Dryck
Foto Björn Tesch

Lingonlimpa

Linfrön och solrosfrön samsas med lingon i detta matiga bröd.

Publicerad 2008-09-07

Ett stort bröd

4-5 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
1  1/2 dl dinkelgryn
2  1/2  dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1/2 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1  1/2 tsk salt
1  1/2 tsk bakpulver
1  1/2 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter
1 dl lingon

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke. Smörj en stor avlång form, eller vik ned ett bakplåtspapper (inte smörgåspapper) i formen så att smeten inte fastnar på kanterna. Fyll formen med smeten och strö lite grovt mjöl ovanpå.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Tag ut brödet ur ugnen och låt det stå kvar i formen i några minuter innan det stjälps upp och får kallna under bakduk.
4. Brödet går lätt att skära i tunna skivor när det kallnat.

Recept:  Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas