Mat & Dryck

Matig zucchinipaj

Den här frasiga smördegspajen är lika god som enkel att variera. Vi valde en vegetarisk fyllning men pajen är utmärkt att fylla med rester som skinksnuttar och rivna ostkanter.

Publicerad 2009-01-16

En portion

125 gram smördeg (perfekt att ha plattor i frysen och ta fram vartefter)
mjöl
1 liten zucchini
1 vitlökslyfta
10 g smör
salt och peppar
1 dl smetana
1 tsk fransk senap
1 tsk ströbröd
1 litet knippe persilja eller annan valfri ört
1 ägg

1. Hacka zucchini och vitlök och bryn det hastigt i smör, krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt smetana, senap och ströbröd. Låt det puttra ihop något, dra sedan av från värmen och låt det svalna. 3. Kavla ut smördegen och dela den i två delar. Lägg ut den ena på en bakplåtspappersklädd plåt och kläm in kanterna så att formen blir rund.
4. Fördela fyllningen över smördegen, lägg den andra degen ovanpå och kläm till i kanterna.
5.Vispa upp ägget och pensla pajen över locket.
6. Grädda i 200 grader i cirka 15-20 minuter till pajen är frasigt gyllenbrun. Tag ut och servera med krispiga grönsaker.

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas