Mat & Dryck

Sillbruschetta

Sillröra med matjessill serverad på bröd, en svensk klassiker som här får en italiensk touch.

Publicerad 2008-04-20

SillbruschettaFörrätt till 2 eller till ett buffébord

1/2 grovt surdegsbröd ev olja att steka i

Sillröra
1 burk matjessill (200 g)
1 syrligt rött äpple
1 msk kallpressad rapsolja
1 msk citronsaft
1/2 dl finhackad purjolök
1 nypa chilipulver
1 nypa kanel

1. Skiva brödet och skär skivorna i halvor eller fjärdedelar. Stek brödet i en torr grillpanna, eller pensla brödet med lite olja och stek i en vanlig stekpanna tills det börjar få färg. Låt brödet svalna, gärna på galler.
2. Hacka matjessillen och finhacka äpplet. Blanda i en skål med olja och citronsaft. Rör ned purjolök, chili och kanel.
3. Låt gärna sillröran stå i minst 20 minuter. Ta fram den ur kylen en stund före serveringen så att den inte är kylskåpskall. Fördela röran på bröden strax före serveringen.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas