60+ och hetare än någonsin
Tom Petty Bruce Springsteen Foton Live Nation
Se & läs | Plats på scen

60+ och hetare än någonsin

Det finns bara åtta riksdagsledamöter över 65 i Sverige. På landets scener låter däremot 60+ inte sig tystas.

Publicerad 2011-12-15

Här om helgen spelade Paul McCartney, 69, på Globen i Stockholm. Samma helg uppträdde rockgruppen Yes, med flera bandmedlemmar över 60, och hårdrockarna Deep Purple, där sångaren Ian Gillan fyllt 66, i huvudstaden.

Och nästa år kommer alltså Tom Petty and the Heartbreakers till Sverige. Bandet har inte varit här på 20 år, men nu ska de spela i Globen 14 juni. 61-årige Tom Petty har flera egna hitlåtar, och ingick i bandet Traveling Wilburys i slutet av 80-talet.

The Boss, Bruce Springsteen, 62, spelar på Ullevi i Göteborg i sommar. Det ryktas även om att den politiskt engagerade artisten kommer att besöka norska Utöja på årsdagen av massakern.

Hall of fame
Uppsala gästas av en annan amerikansk artist som deltagit i politiken i hemlandet. 70-åriga Martha Reeves och hennes band the Vendellas spelar på klubben Katalin i januari. Martha Reeves and the Vendellas är invalda i Rock n roll hall of fame.

Bland våra inhemska artister som tar plats på scener runt om i landet nästa år finns tv-aktuelle Mikael Wiehe, 66 och sångerskan Lill Lindfors, 71.

Och som Veteranen tidigare har rapporterat så kommer Björn Skifs, 64 och Lenny Norman, 63 att sätta upp en show tillsammans.

 

Frida Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas