Äntligen dags för Vinterstudion
Yvette Hermundstad och André Pops i Vinterstudion. Foto. Janne Danielsson/SVT
Se & läs | sport i tv

Äntligen dags för Vinterstudion

21 november är det dags. Då är det säsongspremiär för Vinterstudion. "Vi har längtat länge. Speciellt efter den märkliga avslutningen som blev förra vintern när pandemin slog till på allvar. Vi ser verkligen fram emot säsongsstarten nu", säger programledaren André Pops till Senioren.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-11-19

Vinterstudion är en lägereld att samlas kring för många tv-tittare de kallaste och mörkaste månaderna på året. Så har det varit sedan premiären 2007 och så kommer det att vara även denna vinter
Från och med säsongen 2021/2022 är det Nent Group (Viasat och Viaplay) som har tv-rättigheterna för de flesta världscuptävlingarna i längdskidor och alpint. SVT kommer fortfarande att ha rättigheterna för Världscupen i skidskytte. Men om det blir någon Vinterstudion och hur den ser ut i så fall är oklart.
Den här säsongen kör Vinterstudion på som vanligt och precis som tidigare är André Pops och Yvette Hermundstad programledare. Experterna är också samma välbekanta namn som bland andra Jacob Hård, Anders Blomquist, Pernilla Wiberg och Björn Ferry. Tryggt, stabilt och igenkännande.

Den här vintern kommer Vinterstudions betydelse bli än större och vi ska verkligen göra allt vi kan för att få alla att känna sig välkomna.

Många seniorer är trogna tittare av Vinterstudion och ett år som detta med mycket isolering lär programmet vara ännu mer efterlängtat än tidigare.
– Jag har alltid känt en stor stolthet i att vi uppfattas som ett fint sällskap för så många och att vi kan erbjuda både trygghet och spänning. Den här vintern kommer Vinterstudions betydelse bli än större och vi ska verkligen göra allt vi kan för att få alla att känna sig välkomna, säger André Pops till Senioren.
Längdskidor och skidskytte är mest populärt och de tävlingarna kan ibland nå över en miljon tv-tittare. Vinterstudion är inte bara världscupen utan senare i vinter, under februari och mars, sänder SVT/Vinterstudion även VM i skidskytte, alpint och längdskidor.
Mycket att se fram emot, med andra ord.
I helgen drar det igång med bland annat längdskidor från Bruksvallarna och damernas världscupslalom i finska Levi.

Text Jan Hagberg

27-29 NOVEMBER

Då är det äntligen säsongspremiär för världscupen i längdskidor. Det drar som vanligt i gång i finländska Ruka. Finland är även skådeplatsen för världscup-premiären i skidskytte. Den avgörs också den 27-29 november men orten är då Kontiolahti.

 

Vinnarskallen Borg

BOK  Ren vilja – Berättelsen om Björn Borg av Jan Söderqvist (Bookmark Förlag)

Björn Borg vann fem raka Wimbledon-titlar och Franska Öppna sex gånger och blev vid millennieskiftet utsedd till Sveriges främste idrottare genom alla tider.
Redan vid 26 års ålder lade han till mångas stora förvåning racketen på hyllan och efter karriären drabbades han av en serie motgångar som hade kunnat förstöra allt han uppnått.
Nu kommer denna stora och granskande biografi om Björn Borg där författaren Jan Söderqvist bland annat berättar om den enastående viljestyrkan som förvandlade Borg till en oövervinnlig vinstmaskin och om de svåra problem han tvingades handskas med efter karriären.

 

Jag vet ingenting om tur. Bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag.

Ingemar Stenmarks klassiska svar till en reporter efter en av alla segrar i alpina världscupen.

 

 

 

 

Dölj faktaruta
Jan Hagberg
Publicerad 2020-11-19
senioren-nr-8
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 8 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas