Se & läs | Ingalill läser

”Boken har nästan hypnotisk styrka”

Mma Ramotswe är tillbaka. Ingalill Mosanders boktips bjuder på såväl klassiker och barnböcker som en psykologisk thriller.

Ingalill Mosander
Publicerad 2016-04-14

Kvinnan som gick i Solskenet McCall Smith

 

 

 

 

 

 

 

Roman:

Kvinnan som gick i solskenet

av Alexander McCall Smith, Massolit

Det här är den sextonde boken om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå i Botswana. Och jag tröttnar aldrig. Det känns som att återknyta kontakten med en saknad vän. Hon står för tolerans, humor och medmänsklighet, egenskaper som verkar vara bristvara i dagens samhällsklimat. Mma Ramotswe tar sitt livs första semester och genast får byrån in ett komplicerat fall. Ska hennes assistent Mma Makutsi klara av det på egen hand?

En förlorad värld Waugh

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassiker:

En förlorad värld

av Evelyn Waugh, Bonnierpocket

Boken har kallats den bästa engelska romanen under 1900-talet, och filmatiseringen den bästa tv-serien någonsin. Det är en berättelse om Charles Ryder och hans möte med den unge, vackre, dekadente Sebastian Flyte och hans aristokratiska, katolska familj. Bitterljuv nostalgi, rakknivsvass illusionslöshet, skimrande förälskelse och bottenlöst förfall. En bländande, mångbottnad historia i utmärkt nyöversättning av Hans-Jacob Nilsson.

Singers Melodi Vanna Rosenberg

 

 

 

 

 

 

 

Barn:

Singer’s melodi

av Vanna Rosenberg och Cecilia Heikkila Bonnier Carlsen

En bedårande och vemodig berättelse om ett litet sjölejon som kommer till ett resande cirkussällskap och förtrollar alla med sin vackra sångröst. Hans bästa vän blir lejontämjarungen Manfred och de upplever fantastiska äventyr tillsammans längs all världens vägar. Men en dag är Singer försvunnen. Manfred ger sig ut för att leta rätt på honom. En oemotståndlig högläsningsbok om att längta bort och längta hem. 6-9 år.

Disclaimer Knight

 

 

 

 

 

 

 

 

Thriller:

Disclaimer

av Renée Knight, Etta

Tänk dig att du har en mörk hemlighet i ditt förflutna som skulle krossa dig om den avslöjades. Men efter 20 år får du dig tillsänd en bok som beskriver exakt vad du gjort. Catherine Ravenscroft är en framgångsrik dokumentärfilmare, lyckligt gift med en vuxen son. Hon inser att hon har en fiende som är ute efter hämnd och hennes liv börjar rasa samman. En lysande, psykologisk thriller med nästan hypnotisk styrka.

Avd. f grubblerier Offill

 

 

 

 

 

 

 

 

Roman:

Avd.för grubblerier

av Jenny Offill, Natur och kultur

En skimrande pärla av briljans och begåvning. Utsågs av New York Times till en av årets tio bästa böcker under 2014. Det är ungefär som att läsa en dagbok, skriven av en smart, skarpsynt och kvick väninna. Hon skildrar sitt vardagsliv med man och barn i New York. Egentligen hade hon tänkt bli ett konstnärsmonster. Men konstnärsmonster ägnar sig bara åt konsten och är sällan kvinnor. Dessutom överrumplades hon av kärleken.

Ingalill Mosander
Publicerad 2016-04-14
senioren-nr-2
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 2 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas